De Koning is coronaproof!

In maart begon de corona ellende, dus op dat moment was het even schakelen. Niet “dit kan allemaal niet meer”, maar “wat kan er nog wel”. Met die gedachten zijn we in april gestart met Lancelot, de Skype Sessies. Muziektheater, maar dan geheel en alleen ontstaan via skype sessies.

Na wat lijntjes uitgegooid te hebben waren er maar liefst 9 superleuke acteurs bereid om aan dit project (experiment) en deze uitdaging mee te werken. Natuurlijk loop je in het proces dan tegen een aantal zaken aan die online niet zo goed werken. Zoals bv zingen, want ja, wat je ook probeert, vertraging blijft er altijd ontstaan.
Maar karaktertechnish en scripting kan natuurlijk makkelijk online gedaan worden (hoewel men dan wel stiekem natuurlijk toch gewoon de tekst naast zich kan hebben, dat zie je toch niet)

En nu zijn we een kleine 6 maanden verder en vindt de voorstelling komende zondag plaats. Niet online, maar keurig in een coronaproof theater welke hier graag aan mee wilde werken. Want ja, je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wil, maar het blijft natuurlijk een wereldpremière.
En wordt het een fantastische voorstelling? Natuurlijk, want er staan 9 enthousiaste mensen op het podium, het plezier straalt er vanaf en er zit zelfs een live band! Wordt het een hele goede voorstelling? Geen idee, want dit is een experiment en we hebben het op deze manier nog nooit gedaan. Er is zo goed als geen tijd geweest voor spacing en samenzang. Maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het een superleuke voorstelling gaat worden. Al is het alleen al om het plot.

De grote Koning Arthur staat op het punt om Lancelot te onthoofden omdat hij achter de verhouding komt met Guinevere, zijn vrouw. Maar daar is gelukkig Merlijn om het hele zootje naar de 21e eeuw te toveren om Arthur te bewijzen dat het hier om echte liefde gaat. Want immers, echte liefde doorstaat de tand des tijds!

Maar, hoe gaan deze middeleeuwse karakters om met de tijd waarin wij leven. In die tijd ging alles nog niet zo snel en was er nog geen internet, laat staan zaken zoals Facebook, Instagram en Tinder. Blijft Arthur (in deze tijd een mediamagnaat) overeind in deze periode waar niets lijkt wat het is en hij zijn verstand dreigt te verliezen?

Lukt het Merlijn om alles in goede banen te leiden? Dat mag je toch niet missen? Simpel toch!

Maar laten er nu gewoon nog kaarten zijn voor komende zondag, heb jij even geluk zeg! Zien we je gezellig in de Bussel, welke omgetoverd is tot een gezellige huiskamer waar je relaxed op gepaste afstand van andere mensen met je eigen partner/gezin/kinderen aan een tafeltjes kunt zitten?

Snelle link naar de kaartverkoop vind je via: www.scattandotickets.nl

Tot zondag!

About scattandohuub

Cultural Entrepreneur, bass player, producer, conductor, writer, coach
This entry was posted in blog, Cultural, Events, Theatre and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment