About Me

Huub Lommers kwam al op jonge leeftijd in contact met muziek. Vanaf zijn zevende jaar is hij bezig geweest met oa gitaar, trompet, hoorn, trombone, saxofoon en basgitaar. Huub heeft veel lessen en masterclassen gevolgd en speelde bij vele orkesten in zowel het klassieke als lichte genre en is op dit moment, naast doceren op verschillende instrumenten en coach, dirigent, actief als basgitarist en contrabassist.

Huub heeft zijn muzikale studies gevolgd aan de Schumann Akademie, Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg en de Bourdon Hogeschool voor Muziek en studeerde af met hoofdvak directie en bijvak hoorn. Later volgde Huub nog bij het Instituut voor Muziek Management Educatie en Research het muziekmanagementschap.

Al sinds 1993 is Huub actief als dirigent van orkesten, koren en musicalensembles en heeft dus een ruime ervaring als dirigent. Daarnaast arrangeert en componeert hij veel voor diverse verenigingen, gezelschappen en ensembles.

In 1999 richtte Huub zijn bedrijf Scattando Music & Events op van waaruit hij diverse projecten en evenementen organiseert. Dit resulteerde ook in de oprichting van oa Koperkwintet Ottoni, professioneel blazersensemble Fiati Complesso, het Scattando Music Orchestra en Stichting Scattando Music School, vanaf januari 2016 het Scattando Kunstencentrum waarbij het doel dat iedereen, maar vooral kinderen, de mogelijkheid moet krijgen om muziek en kunst te maken hoog in het vaandel staat. Sinds 2015 organiseert Huub dan ook Heavenly Rock Fest tijdens Hemelvaartsdag om geld in te zamelen voor dat doel.

Met de afdeling Scattando Music Theatre werden al diverse muziektheater producties op de planken gezet. Sinds 2009 is de oprichting van Stichting Muziek Theater Nessarose een feit. Begin 2013 richtte Huub de band In Pursuit op en in januari 2017 was ook de stichting Theater Orkest Brabant een feit. Huub speelt momenteel basgitaar bij In Pursuit, popkoor Prestige, popkoor De Voices, contrabas en basgitaar bij het Brabants Muziek Theater en natuurlijk Theater Orkest Brabant en op ad hoc invalbasis. Natuurlijk leest Huub ook van bladmuziek, dus is multi inzetbaar bij diverse ensembles en orkesten.

Sinds 2014 werd er gestart met de tak Scattando Events, waarin, los van het kunstencentrum, alle activiteiten voortaan in ondergebracht worden en waarbij het nu ook mogelijk is om bands te boeken, promoten en/of managen en in te zetten bij de vele projecten die nog in het verschiet liggen.
Momenteel worden er vooral muziektheater activiteiten geproduceerd. Kijk vooral op de website voor de mogelijkheden. www.scattando.nl

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s