Trots

Even niet echt aan schrijven toegekomen, maar zo langzamerhand komt mijn hoofd weer een beetje leeg in deze vakantieperiode. Het afgelopen half jaar is er enorm veel gebeurd en dit is een mooie periode om eens terug te kijken op alle nieuwe ontwikkelingen.

Natuurlijk hebben we weer een paar mooie producties mogen maken zoals “Doe Maar Normaal”, “Frozen” en ook de “Jesus Christ in Concert Singalong” voor de Geertruidskerk met de Stichting Culturele Evenementen Geertruidenberg. Maar de meest bijzondere ontwikkeling was toch wel de oprichting van Theater Orkest Brabant.

Nu liep ik al een paar jaar met het idee rond om een vast ensemble op te richten ten behoeve van diverse theaterproducties, want na het voor zo’n 25+ producties muzikanten bij elkaar te hebben geschraapt is het wel eens fijn om een kant en klaar orkest neer te kunnen zetten. En nadat ik vorig jaar zelf meespeelde met de voorstelling van het Brabants Muziek Theater, waar op dat moment ook weer een nieuw orkest werd opgericht om vervolgens weer ontbonden te worden, vond ik het wel eens tijd worden om het idee meer vorm te gaan geven.

Onder het mom van”vele handen maken licht werk”, besloot ik dit project eens niet in mijn eentje te doen en gelukkig had ik al snel mijn “partners in crime” Anne-Sophie Gerards en Timo van Verseveld enthousiast gekregen om samen het bestuur te vormen en Sander Vredenborg om het orkest te dirigeren, dus we konden starten. Eh, not yet…
Want wat is een orkest zonder muzikanten en een “echt” doel om iedereen enthousiast te krijgen, want je begint op 0, dus ook met 0 euro.

Het doel was al snel duidelijk. Een theaterorkest welke breed inzetbaar moet kunnen zijn in de provincie Brabant, ondersteunend voor (muziek)theatergezelschappen, maar ook in staat eigen projecten te draaien en maken. Alles goed uitgedacht, op papier gezet, naar de notaris ermee en de stichting “Theater Orkest Brabant” was geboren. En daar waren we al heel blij mee, maar op papier leeft een orkest natuurlijk nog niet.

Gelukkig hadden we heel snel 15 muzikanten bij elkaar, waarvan meerdere multi-instrumentalisten, wat ook onze wens was, en vonden we in CC De Biechten in Den Bosch ons centrale repetitielokaal (de muzikanten wonen tussen Helmond en Bergen op Zoom) en konden we echt van start. Wat een fantastische ervaring die eerste repetities, met goede muzikanten bij elkaar voel je het bijna per minuut groeien. En daarna ging het snel, want als je ambitie hebt, speel je je première niet ergens in een achteraf zaaltje, maar pak je het gelijk goed aan, dus werd het Chassé Theater in Breda gekozen om meteen een goede indruk te kunnen maken. Vier musicalgezelschappen wilde graag meewerken aan een eerste promotie concert met als titel “Musicals in Motion” en de fantastische Juliette Reuzer werd benaderd als solist.

Inmiddels ligt de première alweer ruim achter ons, deze was op 8 juli, en kunnen we spreken van een geweldige eerste show en kan ik niets anders zeggen dan dat ik super trots ben op dit orkest, de organisatie, de dirigent, alle muzikanten, soliste, medewerkers, vrijwilligers en de vier gezelschappen. Iedereen heeft het fantastisch gedaan en er is niets anders dan lof!

Een fantastische start van een nieuw orkest met veel potentie voor de toekomst. In het nieuwe seizoen staan er meteen al 4 producties op het programma en zijn we alweer aan het kijken wanneer we een nieuw promotieconcert kunnen plannen. In het eerste half jaar heeft dit orkest zich meteen al bewezen, dus we kijken uit naar vele mooie jaren en samenwerkingen.

Contact opnemen met het orkest of nog wat meer lezen en luisteren? Dat kan! Ga naar www.theaterorkestbrabant.nl

Natuurlijk zijn we voor dit orkest ook op zoek naar sponsoren en subsidianten, ben je ook enthousiast, mail ons dan op info@theaterorkestbrabant.nl zodat we de mogelijkheden kunnen doorspreken.

Advertisements

About scattandohuub

Cultural Entrepreneur, bass player, producer, conductor, writer, coach
This entry was posted in Events, Music, Online, Theatre. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s