Grootschalig Community Project

Jesus Christ in Concert als opstart voor meer evementen in de Geertruidskerk!

De Geertruidskerk in Geertruidenberg is op weg naar een nieuwe verbinding met bewoners, om de draagkracht voor behoud van het gebouw in de toekomst te vergroten. Als startschot hiervoor is er besloten om een groot spektakel op te zetten welke in de Geertruidskerk opgevoerd zal worden.

De insteek is niet kerkelijk maar puur op het spektakel, wat in de vorm van de rockopera Jesus Christ Superstar wordt uitgevoerd, gericht. Het initiatief om deze rockopera uit te willen voeren in de Geertruidskerk komt wel op een bijzonder goed moment.
Zoals in heel Brabant en Nederland staat het behoud van ‘religieus erfgoed’ onder druk. Veel plaatsen buigen zich momenteel over het vraagstuk: hoe kunnen we zorgen dat dit prachtige erfgoed doorgegeven en behouden wordt voor toekomstige generaties. Op dit moment wordt er in opdracht van het kerkbestuur en met steun van het buurtkerkenfonds en de bianchi stichting een onderzoek gedaan naar de Geertruidskerk Nieuwe Stijl. Een ambitie en missie die het kerkbestuur heeft gericht op verbreding van het toekomstig gebruik van het gebouw. Men wil in samenspraak met de bevolking van Geertruidenberg het behoud van dit prachtige historische gebouw voor de toekomst waarborgen en vormgeven. De uitvoering van de Rock Opera Jesus Christ Superstar, dat een aansprekend verhaal vertelt en op brede belangstelling kan rekenen, ook van het niet kerkelijke deel van de gemeenschap, is dan ook zeer welkom.

ted-neeley

De rockopera zal mensen proberen te verbinden. Tijdens audities, repetities en de uitvoeringen zal Jesus Christ een geweldig bindmiddel zijn voor de samenleving. Niet alleen zullen er louter en alleen lokale talenten op het podium staan, de organisatie wil ook heel veel inwoners uit De Langstraat en Amerstreek regio de kans bieden om de Rockopera live te kunnen beleven. Zie maar eens wat ‘The Passion’ jaarlijks te weeg brengt, ze hopen op soortgelijk enthousiasme!

Natuurlijk zijn om Jesus Christ op een professionele wijze op te voeren een aantal aanpassingen nodig. Er zal extra stroomvoorziening nodig zijn, een mobiele horecagelegenheid aangebracht worden en natuurlijk een prachtig decor geïnstalleerd worden. In de kerk kunnen ongeveer 500 zitplaatsen gerealiseerd worden per uitvoering, belangrijk is dat iedereen goed zicht heeft op het podium. De organisatie roept dan ook mensen uit de Langstraat/Amerstreek en plaatselijke bedrijven op om hier medewerking aan te verlenen door mee te spelen of  bijvoorbeeld in de vorm van mankracht of tijdelijke levering van materiaal.

Meer informatie, contactgegevens en aanmelden kun je vinden via www.jesusinconcert.nl

 

jic-flyer-banner

 

Jesus in Concert Geertruidenberg

Scattando Events

IMG_7115

Advertisements

About scattandohuub

Cultural Entrepreneur, bass player, conductor, writer, coach
This entry was posted in Cultural, Events, Music, Online, Theatre. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s