The Messiah

Op dit moment werken we met veel plezier met een kleine cast, zeven personen, aan The Messiah.

The Messiah is een concertante net zoals The Passion met Pasen, maar in dit geval, logisch, met het kerstverhaal.

Verteld, geacteerd in een moderne stijl en aaneengeregen met moderne, over het algemeen Nederlandstalige, popliedjes, begeleidt door een popband.

Binnenkort zijn de kaartjes te koop, maar zet alvast in je agenda dat we spelen op 12 december in Geertruidenberg, 13 december in Made, 19 december in Dongen en 20 december in Geertruidenberg. Nu kun je het nog vrijhouden!

Het Verhaal

Het is weer december en God is onrustig. Hij wil graag dat het geboorteverhaal van zijn zoon nu eens op de juiste manier verteld gaat worden. Hij roept dan ook Maria bij zich om dit klusje te klaren voor het publiek. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. We maken kennis met de engel Gabriël die de boodschap komt brengen, maar Jozef is niet zo blij met het hele verhaal. Hoe kan Maria nu ineens zwanger zijn, terwijl ze eerst geen kinderen konden krijgen?

Maria krijg gelukkig Jozef rustig, maar dan moeten ze, op het gezag van keizer Augustus, op pad naar Bethlehem.

Het wordt een lange moeizame tocht, ze komen bij diverse herbergen aan, maar krijgen maar af en toe een plaats toegewezen om te slapen. Omdat Jozef geen wifi verbinding heeft kunnen ze ook tripadvisor niet raadplegen, of dwalen we dan te ver af? Vele dagen later, wanneer Maria inmiddels hoogzwanger is, lukt het niet om de vrouw van een herbergier te overtuigen dat ze een slaapplaats nodig hebben. Gelukkig heeft de herbergier een oplossing en biedt de twee een plaats aan in de stal. Mokkend accepteert Jozef dit aanbod. Die nacht wordt Jezus geboren.

Maar daar is het verhaal niet mee klaar, hoewel God daar wel vanuit ging. Maar Maria staat erop om het verhaal dan nu ook helemaal te vertellen, er gebeurde namelijk nog veel meer! We maken kennis met drie sterrenkundigen, waar toch het een en ander me aan de hand is. Het zijn Balthasar, Melchior en Caspar. Zij krijgen van Koning Herodes de opdracht om de zogenaamde Koning van de joden te vinden en het kind om te brengen. Er kan tenslotte maar één Koning zijn volgens Herodes. De drie “wijzen” gaan op pad naar de stal die, door de enorme ster erboven, niet te verbergen valt.

Gaat dat goed komen? En komt er geen hulp van bovenaf?

The Messiah

Scattando Events

Star1

About scattandohuub

Cultural Entrepreneur, bass player, producer, conductor, writer, coach
This entry was posted in Music, Theatre and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s